Derecelendir
- 0 Oylar - 0 Yüzde
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
"'Oglum cok güzel bögürüyorsun'" Hayko Cepkin
|
| Yazar |
Mesaj |
KuRSuN
ziyαnkαr!

Katılma Tarihi: Aug 2008
Rep Puanı: 150
Seviye: 11
Aktiflik: 272 / 272
Guc: 55 / 308
Deneyim: 90%
|
"'Oglum cok güzel bögürüyorsun'" Hayko Cepkin
• Sadece Üye Olanlar Ve Aktif Edilmis Nickler Linkleri Görebilirler. • Üye Olmak icin tiklayiniz!
Hayko Cepkin: "10 yil önce bu müzigin gelecegi yok, aç kalacaksin diyen babam simdi metalcileri sahiplendi. Eurovision'u bizimkiler kazandi diye seviniyor"
Hayko Cepkin rock müziginin yeni gözdesi. Ev yapimi albümü "Sakin Olmam Lazim"i çikarali neredeyse bir yil olacak. O, bu sürede rock, barok ve elektronik altyapili müzigi ve dillere destan sahne performansi ile hayran kitlesini giderek genisletti. Kral TV Müzik Ödülleri'nden eli bos dönmedi, En Iyi Erkek Rock Sarkicisi ödülünü aldi. Üçüncü klibi "Firtinam"i çekti.
Simdilerde ekimde vizyona girecek korku filmi "Araf"in müziklerini yapiyor. Rock'n Coke Festivali'nde gerçeklestirecegi sahne sovunu planliyor. Cepkin "Siyah saçlarim ve yeni sarkilarim bu festivalde görücüye çikacak" diyor.
Dedeniz akordeoncu, babaniz eski davulcu. Hayatiniza müzik onlar sayesinde mi girdi?
Rahmetli halam da ut çalardi. Ama ailede kimse bu isi profesyonelce yapmadi. Evimizde tuslu, büyük bir çalgi vardi: Dedemin akordeonu. Babamin bana hediye ettigi orgla dedemin çaldiklarini taklit etmeye basladim. Derken kilise korosuna girdim. Dokuz yil koroda sarki söyledim.
Hemen hemen tüm erkek çocuklarina org alinir. Çocuklarin hevesi geçince de odalarindaki gardiroplarin üstüne kalkar o orglar. Siz nasil vazgeçemediniz çalmaktan?
Sanirim ufak yasta beste yapmanin tadina vardim. Bir seyler yaratmis olmak mutluluk verdi ve devami geldi. Sonralari profesyonellesmek gerektigine karar verdim. Egitimden nefret ederim ama müzigin egitiminin alinmasi gerektigine inaniyorum.
"Ben sinirli adamim, dövmecilik yapamadim
"
Yine de okudugunuz Mimar Sinan Konservatuvari Opera San Bölümü'ne iki yil devam edebilmissiniz.
Okulu bitirmek zordu. Bitirsem de bazi kurumlarin kadro sinavlari alti yilda bir açiliyor. O zaman da iki kisiyi falan ancak aliyorlar. Koroya girsem üç kurus paraya lo, looo diye bagiracaktim. Geçimimi saglamak için evde ögrencilere piyano ve san dersleri vermeye baslayacaktim. Böyle bir hayat istemiyordum. Bu yüzden okuldan ayrildim. Timur Selçuk'un Çagdas Müzik Merkezi'ne girdim. Bitince Akademi Istanbul'da bir yil piyano egitimi aldim. Bu dönemde barlarda DJ'lik yapiyordum. Bir de dövme ustasi Ruhsel'in yaninda çalisiyordum.
Çalisiyordum derken... Siz de dövme yapiyor muydunuz?
Yok yapamadim. Sinirli adamim ben. Usta makineyi bir kere verdi, bakti sinirden ellerim, kollarim titriyor. "Birak makineyi, sen sterilizasyona devam et" dedi. Ruhsel'in yaninda küçük çekirge olarak dört-bes yil kaldim. Dövmelerim de onun eseri.
Sahnede klavye çalmaya ne zaman basladiniz?
1997'de Öztürk'le Alt Kemanci'da. Ardindan Ogün Sanlisoy, Aylin Aslim, Koray Candemir, Demir Demirkan'nin klavyecisi oldum. Remiksler ve albüm düzenlemeleri geldi sonra.
Albüm yapma fikri nasil ortaya çikti?
V• Sadece Üye Olanlar Ve Aktif Edilmis Nickler Linkleri Görebilirler. • Üye Olmak icin tiklayiniz!
i baktim yas kemale eriyor. Demir'e, Aylin'e, Koray'a çalarken grupta en genç hep bendim. Ama ayni ise devam edersem yeni çikan rock gruplarinin içinde eski kasar olacaktim. "Hayatimi sürdürmek için daha ne kadar klavye çalabilirim ki?" diyerek evde yaptigim kaydi EMI firmasina getirdim. "Bunlar demo. Sizden kayit imkani istiyorum" dedim. Ancak "Bu hali güzel" dediler ve hemen bastilar albümü.
"Stüdyoya girseydim daha iyi bir albüm olurdu" gibi bir pismanliginiz var mi?
Ben degil de sirket çok pisman oldu. Sarkilarin konser versiyonunu gördükten sonra "Keske böyle bir kayit yapsaydik" dediler. "Sakin Olmam Lazim"i evde kaydettigim için komsular rahatsiz olmasin diye adam gibi söyleyemedim, bagiramadim, çagiramadim. Istedigim gitarlar, vokaller yok. Ikinci albüm bunlari ekleyince tam istedigim gibi olacak.
"Ortaya karisik bir seyler"
Yaptiginiz müzigi nasil tanimliyorsunuz? Içinde barok müzigi de rock da var.
Ortaya karisik bir seyler yaptim. Klasik müzik egitimim nedeniyle altyapi barok. Rock'çi kültürden geliyor olmamdan kelli üzerine rock eklendi. Elektronik var çünkü klavye çaliyorum. Türkiye ve Ermenistan'in halk türküleri sayesinde albümde agit da var. Sarkilarimin içinde black metal kaliplari bile bulunuyor.
Aileniz okulu birakmanizdan ve barlarda çalmanizdan pek hosnut degilmis. Albüm çikarmanizi nasil karsiladilar? Hoslarina gitti mi?
Babam 10 yil önce bu müzigin gelecegi yok, aç kalacaksin diye söylenirken simdi metalcileri, rock'çilari sahiplendi. "Eurovision'u bizimkiler kazandi" diyor. 10 yil sonra bile olsa "Baba bak gördün mü? Istedigim gibi bir albüm yaptim ve tuttu" diyebilmek güzel. Babam geçenlerde konserime geldi söyle dedi: "Oglum çok güzel bögürüyorsun."
Yeni albümünüz ne zaman çikiyor?
Sarkilar hazir. Kasimda çikacak. Bu defa enstrümanlarla adam gibi kaydedilecek. Sirketim "Aman kendi basina bir sey yapma, bu sefer stüdyoyu ayarliyoruz" diyor zaten. Ama yüzde 70'i yine evde hazirlanacak.
"Hatunlara sarki yaptigimda ortaya berbat seyler çikti"
Konserinize gidenler sahnede "süper" oldugunuzdan bahsediyor. Orada kendinizi nasil hissediyorsunuz da bu kadar havaya giriyorsunuz?
Savastaymisim gibi hissediyorum. Tüm hirsim sahnede ortaya çikiyor. "Sakin Olmam Lazim" ilk çiktiginda parçalarimi ask sarkilari sandilar. Oysa hiçbiri degildi. Pek çok kimse onlarin ask sarkisi olmadigini ancak konserlerimde anladi. Hayatimda bir kez bile bir kadina sarki yapmadim.
Birine çok tutulmadiniz diye mi ask sarkisi çikmadi sizden?
Yok, ondan degil. Hatun üzerinden yola çikip sarki yapmaya çalistigim zaman ortaya berbat seyler çikti. Ilk bestelerim genelde böyleydi. Kötü ve samimiyetsiz. Sonra baktim ki aslinda sorun bende. Kendime söylemem gerekenleri sarki yaptim.
Sαdece Susmαk Istiyorum;
yαLαn Insαnlαri KααLe αLmadan• Sadece Üye Olanlar Ve Aktif Edilmis Nickler Linkleri Görebilirler. • Üye Olmak icin tiklayiniz!
HαkLiyken,Hαksiz Gözüksem BiLe Kendimi Sαvunmαdαn• Sadece Üye Olanlar Ve Aktif Edilmis Nickler Linkleri Görebilirler. • Üye Olmak icin tiklayiniz!
• Sadece Üye Olanlar Ve Aktif Edilmis Nickler Linkleri Görebilirler. • Üye Olmak icin tiklayiniz!
|
|
| 04-10-2008 23:21:17 PM |
|
Şuanki Zaman: 06-01-2009, 12:57:24 PM